Kuinka kertaa voi tarjota lapselleen Dr. Otkerin pakastepizzaa ilman, että tulee morkkis? Vastaus: ei yhtään kertaa. Niin hirveää kuraa ei saisi tarjota ravinnoksi kellekään, omalle rakkaalle lapselleen kaikkein viimeiseksi. Mutta, kun se on niin näppärää. Järjetön morkkis alkaa hiipiä, kun saman viikonlopun aikana syödään pakastepizzaa jo toistamiseen, ja lapsi syö vain salaattia. Olenhan kuitenkin sen verran terveysintoilija, että salaattia saa myös pakastepizzan kanssa.

Päätimme yhdessä kullan kanssa maalata vesiväreillä. Ja kun maalataan, niin maalataan sitten kunnolla. Myös kädet, maha ja äidin kädet. Ja sitten suoraan kylpyyn hangattavaksi. Vaikka maalaustuotteet on suunnattu lapsille, se ei suinkaan tarkoita, että väri lähtisi irti pesussa. Edes ihosta.

Kuinka paljon on riittävästi kylpyvaahtoa? Jos Annalta kysytään, koko pullollinen alkaa olla melko riittävä. Äiti ei henno kieltää lapseltaan kylpemisen iloa. Kun vielä on uutta kylpyvaahtoa, sitä pitää lapsen mielestä myös maistaa. Muki käteen ja kauhomaan ammeesta. Nyt riittää, ei saa juoda kylpyvettä!

Yöllä äiti nukkuu vuoteellaan sikeää unta. Sitten alkaa karjunta. Ja vikinä. Särkynyt kiljunta: ÄITIIIIIII! Äiti yrittää lohduttaa. Saat tulla äidin viereen. Sitten äiti saa kantapäästä silmäkulmaan ja kylkeen. Äidillä palaa käämi. MITÄÄÄH! ÄLÄ HUUDA! Mikä hätänä? Puolen tunnin molemmin puolisen huutomaratonin jälkeen lapsi saa kerrottua raivoisalle äidilleen, että peppuun kutittaa.

Avaan vaipan. Lapsi on kauttaaltaan vesikellojen ja punaisen nokkosihottuman peitossa. Silmät ja korvat ovat turvoksissa. Kaula helottaa, samoin kainalot. Mikään ei riitä kuvaamaan, millainen morkkis näystä tulee. Ja minä vaan täällä huudan lapselle, joka on tässä kunnossa. Kello 23.20 aloitamme uuden kylvyn. Tällä kertaa ilman kylpyvaahtoa. Annaa pestään hangataan yökaupalla, niin ettei veden tippaa ole kaivon pohjalla. Ja sitten kortisonia ja allergialääkettä (jossa punainen kolmio). Paras lääke löytyy ruokakaapista: Muumikeksit parantavat lapsen kaikista taudeistaan.

Aamulla ihottuma on tiessään. En enää koskaan huuda lapselleni. Ainakaan jos sillä on ihottumaa.